Как в 3 лесни стъпки да избереш кое културно събитие или концерт в София да посетиш

София е изпълнена със събития и концерти всекидневно, особено в силните за това сезони. Става дума за почти цялата година, освен лятото, когато фокусът ни се измества леко на изток. От юни до септември морето атрактивно ни привлича като магнит към себе си, а затова и логично голяма част от събитията се организират там.

Нека обаче не подценяваме факта, че софиянци са трудещи се хора, които голяма част от летния сезон прекарват в столицата. Какви са тогава събитията през лятото, които ако се намираш в София, ще е яко да посетиш?! Как да избереш кое си заслужава?!

На първо място

Избери дали да разчиташ на предпочитанията си или да разчупиш ежедневието с тип събитие, на какъвто досега е било нестандартно да те видят. Например – често ходиш на дискотека или нощен клуб, но за сметка на това никога не си посещавал стенд ъп комеди. Ей, сега е правилният момент да го направиш! Част от компанията ти е заходила по морето… в работата не е много напрегнато, затова можеш да си позволиш да излезеш и в делничен ден, и през уикенда… и всякакви други удобни условия, които предразполагат да се гмурнеш в непознати води, макар да си далече от морето и все пак, да си доставиш подобен кеф.

На второ място

Социалните мрежи и интернет търсачките могат да бъдат изключително полезни за теб, стига да се възползваш от техните преимущества. Преглеждай редовно събитията, на които твои приятели са се отбелязали като Interested или Going. Не пренебрегвай поканите си от тях, които получаваш като нотификация, защото щом я получаваш, значи приятелят, който те е поканил, е насочил вниманието си към това да предложи точно на теб нещо интересно! Членувай в групи, където ще имаш преимуществото да си част от едно “затворено общество” от хора на изкуството и да виждаш първи какво ново ще се случва и да получаваш от първо лице мнения, съвети и покани. Търси в интернет по ключови думи това, което спектъра на интересите ти обхваща, пък току виж покрай него се появило и друго, към което се запалиш допълнително.

Трето (и последно, както съм обещала в заглавието)

Бъди подготвен, че винаги, когато отиваш да ново място, има риск нещо да се окаже не точно по вкуса ти, пък ти да си платил за него. Също като пътите, в които ходиш на кино да гледаш филм – не си го гледал досега и можеш да разчиташ единствено на субективното мнение на хората, които са го гледали и той е оставил разнородни впечатления у тях. Или просто да се довериш на себе си и да рискуваш.

P.S.: Голяма част от концертите и събитията в София изискват закупуване на билети, така че проверката в интернет е една чудесна възможност да се сдобиеш със сигурно място, понякога дори и на по-добра цена, отколкото да си купиш билет на място, непосредствено преди събитието. Безплатни събития и такива с вход свободен също има.

В следваща статия ще обърнем внимание на това защо някои събития са платени, а други не, какъв е смисълът от тях, каква е реално стойността им и каква е нашата роля като публика за тях. Затова!

Остави своя мейл във формата по-долу, ако желаеш да подкрепиш работата ми и да получаваш лично и с приоритет моите нови статии! Благодаря!

Автор: Gabriela Partofsky

Остави мейла си тук