Събития

Концерти, перформанси, опера, балет, джаз, фестивали… какъвто и да е вкусът ви, тук вие ще откриете музикално събитие, което от сърце да пожелаете.

От рок, поп и R&B, до джаз, опера и класическа музика, българската музикална сцена напоследък бележи подем и все повече се доближава до световната.

Ние подкрепяме българските музиканти – певци, пианисти, китаристи, перкусионисти, басисти, тромпетисти, цигулари и т.н., музикални педагози, меломани, хора на изкуството, организатори на събития, продуценти, радио и тв водещи. В тяхна подкрепа ние публикуваме събитията от българската музикална сцена.

Не гарантираме изчерпателност на този списък, но стремежът ни е да ви представим популярните музикални дестинации в България.

Експеримент “Събуди се!”: от 2 до 7 юли 2019, Кукленски манастир „Св. Св. Козма и Дамян“, Родопа планина, България

Фестивалът WakeЪп! е събитие за култура, музика и изкуство. За девета поредна година този събор ще събере на едно място музиканти, творци, лектори, възрастни и деца от цял свят. Магията на Родопите, приятелската и непреднамерено предразполагаща атмосфера на фестивала, музикалната програма, разнообразните уъркшопи и ателиета – всичко това те въвлича в един експеримент, от който си тръгваш по-буден, с приповдигнато усещане и пориви към промяна в личен план.

Международен Джаз Фестивал Банско: от 6 до 10 август 2019, гр. Банско, България

Всяка година през август красивият старинен град Банско посреща хиляди меломани от цял свят. Това е един от най-големите музикални форуми на България. Многобройните концерти на открито ни представят историческите корени на джаза – блус, суинг, буги-вуги и т.н. Едновременно с това можете да се насладите и на съвременното лице на „свободната музика”. Мелодичен джаз и фънк, етно джаз, диксиленд и би-боп – тук изброяваме само част от музикалната палитра от стилове, представени от феноменални артисти от световна величина.

Hills of Rock: от 28 до 30 юни 2019, гр. Пловдив, България

За трета поредна година организаторите Sofia Music Enterprises събират за три дни, на три сцени, най-големите имена на световната рок музика. Участие вземат над 50 групи и артисти от цял свят, а хедлайнери тази година са легендарните Whitesnake, американската хеви-рок четворка Disturbed и алтернативната рок група Garbage.